Túrós batyu
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk.
A lisztből,olvasztott Rama margarinból a cukorral,sóval,felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk.
Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót kikeverjük a cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral,tojások sárgájával. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.
A tésztát 2-3 mm vastagra,téglalap alakúra nyújtjuk. Kb. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk.
Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot, majd kicsit össze nyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk.
Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!