Túrós csigarétes
Hozzávalók:Tésztához:
Töltelékhez:
Locsoláshoz:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. Amikor felfutott a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrunk belőle. Amikor begyúrjuk, fél órát kelesztjük a tésztát langyos helyen. Ha megkelt, lisztezett deszkán vékony téglalapra kinyújtjuk.
A vajat a cukrokkal habosra kikeverjük és a kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük.
Megszórjuk a reszelt citromhéjjal elkevert áttört túróval, majd feltekerjük, mint a bejglit. 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, és étolajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk.
Ha hézagosan rakjuk, a csigák terülnek, ha szorosan egymás mellé rakjuk, akkor felfelé nőnek. (Mivel rétesről van szó,így én az első változatot választottam.)
Még fél órát kelesztjük és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor félig megsült, meglocsoljuk forró vaníliás tejjel.
Visszatesszük a sütőbe még 10 percre, majd meglocsoljuk a maradék tejjel és készre sütjük.
Nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!