Főoldal / Desszertek / Túrós csörögefánk

Túrós csörögefánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós csörögefánk

Túrós csörögefánk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 deka liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 5 evőkanál tejföl
  • kevéske só
  • egy kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál porcukor

A töltelékhez:

  • 20 deka túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál búzadara
  • porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit egy tálban, alaposan összedolgozzuk.

A tészta egyik felére egymástól kellő távolságra kis halmokat rakunk a töltelékből. Amikor ezzel megvagyunk a tészta másik felét ráfordítjuk, és a tenyerünk élével lenyomkodjuk a töltelék kupacok között.Körbe mint a derelyét. Derelyeszaggatóval kiszaggatjuk, körbevágjuk.

Olajat forrósítunk, és a túrós fánkokat kisütjük benne. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ízlés szerint készíthetjük lekváros töltelékkel is, vagy vegyesen.

Túrós csörögefánk 4.28/5 (43 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére