Túrós óriás csiga
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, majd a porcukorral és a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az étolajat és a langyos tejjel megdagasztjuk.
Kelesztő tálba téve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. 20×25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan kikeverjük.
A tésztalapot lekenjük olvasztott vajjal. A töltelék 1/4 részét rákenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit. Csigaformában feltekerjük és sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
Olvasztott vajjal lekenjük. A további 3 darabbal is így járunk el, és még 15 percet hagyjuk kelni a tepsin.
200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.