Főoldal / Befőzés / Uborka savanyúság

Uborka savanyúság

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Uborka savanyúság

Uborka savanyúság

Hozzávalók:

  • Uborka

A felöntő léhez:

  • 1,5 liter víz
  • 35 dkg cukor
  • 10 dkg só
  • 1 kk. szalicil
  • 2 dl 20°-os ecet

Fűszerek :( ízlés szerinti mennyiség)

  • egész bors
  • mustármag
  • koriander
  • babérlevél
  • egész fűszerkömény
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk és egyben vagy szeletelve üvegekbe pakoljuk.
A felöntőlé összetevőit összekeverjük és az üvegbe rakott uborkára öntjük.(Mi édeskésen szeretjük,mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja.)

A fűszereket rászórjuk. Egy –két szál szép kaprot és tormát is tehetünk rá.
Celofánnal lekötjük, és rácsavarjuk a kupakot. Mehet is a kamra polcra.

Tipp / megjegyzés:
Ahogy érik az uborka,kisebb-nagyobb üvegekbe teszem.
Ha marad a felöntőléből akkor egy üvegbe öntöm,majd egy másik eltevésnél felhasználom.

Uborka savanyúság 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére