Uborkasaláta cukkinivel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt uborkát, valamint a cukkinit is 2 kanál olíva olaj, és 1 kanál almaecet keverékében jól átforgatjuk. Ez vékony kérget képez a zöldségeken, és a sózás után enyhíti, hogy a zöldségek bő levet engedjenek. Salátánk így kevesebb levében tocsog, mint más esetben.
A felszeletelt lila hagymát viszont enyhén megsózzuk, és keveset pihentetjük. Ezután mindent egy nagyobb keverőtálban jól összekeverünk, valamint 1 kiskanálnyi mustárt, és kevés finomra aprított friss kaprot is teszünk hozzá. A végleges ízt kevés szétnyomott fokhagyma, a só, és a frissen őrölt bors, valamint szorbit hozzáadásával érjük el
A szorbit helyett cukor is használható!
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.