Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karalábét meghámozzuk majd zsülienre (apró csíkokra) vágjuk és enyhén megsózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk.
Míg a karalábé, és a hagyma levet enged, felaprítjuk az uborkát, tetszőlegesen. Az uborkát nagyobb edényben meglocsoljuk extra szűz olíva olajjal, kevés almaecettel, majd jól összeforgatjuk. Az olaj így burokkal veszi körbe az uborkadarabokat, és kevesebb levet enged mint más esetben. (nem ázik el a salátánk)
Hozzáadjuk a karalábét és a lila hagymát valamint megszórjuk az aprított friss kaporral is.
Sót utólag már nem szükséges hozzáadni, hiszen a karalábé, és a hagyma kezeléséhez szükséges sómennyiség így is elég a salátánkhoz.
Az uborkadarabok így roppanósak maradnak, mert az eljárás megakadályozza, hogy sok levet engedjen salátánk, az apró csíkokra vágott karalábé pedig újabb különleges, enyhe roppanósságot kölcsönöz neki. A kaprot, és a lila hagymát, (esetleg újhagymát) pedig minden uborkasalátához ajánljuk.