Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások sárgáját a liszttel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre kidolgozzuk. (használjunk kézi mixert) A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a tésztához keverjük.
A tojások fehérjéből, egy csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
Forró serpenyőben kevés vajon(vagy olajon) palacsintákat sütünk a masszából. Ízlés szerint készíthetünk kisebb és nagyobb palacsintákat is. A nálunk megszokottnál kicsit vastagabbak lesznek ezek a palacsinták.
Narancslekvárral megkenve, porcukorral megszórva, friss narancsgerezdekkel kínáljuk.