Vaníliás guba
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kiflit felkarikázzuk, és egy hőálló tálba vagy jénaiba tesszük.
A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a magjait a rúddal együtt a tejhez adjuk, majd felforraljuk.
Közben egy tálban a tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. A tejből egy keveset hozzáteszünk, és még egyszer jól kikeverjük. Így elvégeztük a hő kiegyenlítést is.
A tejből kiszedjük a felhasított vaníliát. Majd folyamatos kevergetés mellett lassan adagolva hozzáadjuk a tojásos lisztes cukros keveréket.
Kevergetve addig főzzük, amíg a kellően besűrűsödik. (megkóstoljuk, hogy elég édes-e, ha nem ilyenkor még adhatunk hozzá cukrot)
A kifliket megszórjuk a vaníliás cukorral, majd ráöntjük a meleg vanília sodót.
Hűtőbe tesszük, amíg a kifli megpuhul, és a vaníliás guba teljesen kihűl.
Tipp / megjegyzés:
Ezt a receptet nagymamámtól tanultam, ő készítette nekem kiskoromban.
Vaníliarúd helyett, a tejhez is használhatunk vaníliás cukrot (1-2 csomaggal).
Tökéletes recept a megmaradt, kicsit megszáradt kiflik felhasználásához.