Vegán grilltál
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy akkora tálatveszünk elő, amiről tudjuk, hogy elég nagy lesz.Az aljára olívaolajat kenünk, és szórunk rá kevés durvaszemű sót.
A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük, majd rétegenként lerakjuk úgy, hogy valahová középréteg-tájra beleszórunk 3 cikk zúzott fokhagymát, és minden második réteget megszórunk kölessel. (természetesen rizs is jó erre a célra, barnarizs vagy árpagyöngy esetén viszont elő kell főzni).
Ettől egyrészt tökéletes egytálétellé válik, másrészt semmi fölösleges folyadék nem keletkezik, hiszen a köles felszívja azt.
Minden réteg közé szórunk egy kevés gyros fűszert is.
( Én annyival cifráztam meg, hogy tegnap este a cukkiniszeleteket egy bordázott aljú serpenyőben meggrilleztem, de persze ez akár el is maradhat)
A tetejére a lédús paradicsomszeleteket tesszük, hogy ne száradjon ki idejekorán, és meglocsoljuk olívaolajjal is.
Kb. 40 percig sütjük 200 fokon.
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu