Főoldal / Kelt tészták / Virág koszorú

Virág koszorú

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virág koszorú

Virág koszorú

Hozzávalók:

  • 30 dkg tönkölyliszt világos
  • 10 dkg kenyérliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 3 tk cukor
  • 1 tk só
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • 1 db tojás

A forma kikenéséhez:

  • zsiradék

A tetejére:

  • 1 ek szezámmag (elhagyható)
  • 1db tojás
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Fél dl langyos tejben elkeverünk 1 tk. cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

Egy tálba szitáljuk a liszteket, és összekeverjük a sóval.
A liszt közepébe öntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a felvert tojást, az olajat és a maradék langyos tejet.
Alaposan kidagasztjuk. Majd szobahőmérsékleten kelesztő tálban, kb 50 perc alatt duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon kb fél cm vastagra kinyújtjuk.
20 db 10 cm-es kört szúrunk ki a tésztából. 4 db tészta kört egymás mellé fektetjük, fedéssel. Azaz a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődjön. Feltekerjük, majd középen ketté vágjuk. Egy zsiradékkal kikent 24 cm-es torta formát körbe rakunk a tészta rózsákkal.

Még 20 percet pihentetjük a formában, hogy szépen megkeljen. A tetejét tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

(az elkészítési idő, a kelesztés és a sütés idejét nem tartalmazza)

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére