Virág koszorú
Hozzávalók:
A forma kikenéséhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Fél dl langyos tejben elkeverünk 1 tk. cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a liszteket, és összekeverjük a sóval.
A liszt közepébe öntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a felvert tojást, az olajat és a maradék langyos tejet.
Alaposan kidagasztjuk. Majd szobahőmérsékleten kelesztő tálban, kb 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon kb fél cm vastagra kinyújtjuk.
20 db 10 cm-es kört szúrunk ki a tésztából. 4 db tészta kört egymás mellé fektetjük, fedéssel. Azaz a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődjön. Feltekerjük, majd középen ketté vágjuk. Egy zsiradékkal kikent 24 cm-es torta formát körbe rakunk a tészta rózsákkal.
Még 20 percet pihentetjük a formában, hogy szépen megkeljen. A tetejét tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
(az elkészítési idő, a kelesztés és a sütés idejét nem tartalmazza)