Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros-gombás csirkemell

Vörösboros-gombás csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros-gombás csirkemell

Vörösboros-gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 30 dkg erdei gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1 teáskanálnyi őrölt paprika
  • 1/2 – 1 dl száraz vörösbor
  • friss zöldpetrezselyem
  • só, bors
  • olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst felszeleteljük,sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, mindkét oldalán hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőben visszamaradt olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, átpirítjuk, majd sózzuk borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és a zúzott fokhagymával.

Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és a vörösbort. Elkeverjük, majd visszatesszük a serpenyőbe a hús szeleteket. Lefedve készre pároljuk. (szükség esetén vízzel pótoljuk az elpárolgó folyadékot)

Ha elkészült, friss petrezselyemmel megszórva, burgonyával, vagy párolt zöldség körettel kínáljuk.

Vörösboros-gombás csirkemell 3.80/5 (15 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére