Főoldal / Desszertek / Zabkása

Zabkása

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabkása

Zabkása

Hozzávalók:

  • 2 bögre zabpehely
  • 4 pohár víz
  • 1 doboz 165ml-es kókusztej
  • csipet só
  • 3-4evőkanál cukor vagy édesítőszer (pl: xilit)
  • Esetleg 1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

Egy lábosban feltesszük főni a zabpelyhet a vízzel és csipet sóval, (vaníliával).
Ha már a víz nagyját beszívta a zabpehely hozzáadjuk a kókusztejet és a cukrot/édesítőt és sűrűre főzzük.
Tálalhatjuk friss gyümölcsökkel,aszalt gyümölcsökkel melegen hidegen egyaránt.

Tipp/Megjegyzés:

Van amelyik zabpehely több vizet képes felszívni ha úgy látjuk jónak főzés közben óvatosan pótolhatjuk a vizet a kívánt állag eléréséig.

Zabkása 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére