Zöldséges-sajtos tócsni
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz: (opcionális)
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket sajtreszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőt felhevítünk, majd 1-2 evőkanál olajon tenyérnyi lepénykéket sütünk benne a masszából. Az olajat folyamatosan pótoljuk.
A tálaláshoz a zúzott fokhagymát összekeverjük kevés vízzel és sóval.
A tejfölt kínálhatjuk hozzá natúran, vagy ízesíthetjük kaporral, petrezselyemmel, fokhagymával is.
A zöldséges sajtostócsnit a fokhagymás kencével és tejföllel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ilyen formában még a válogatós gyerekek is megeszik a zöldségeket.
Olaj helyett kókuszzsíron is süthetjük.