Zöldségfelfújt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy kb. 7-8 dl-es pástétom formát olajjal kikenek.
A tojásfehérjéből egy tálban nem túl kemény habot vertem. Belekevertem a sárgákat, 1 evőkanálnyi olívaolajat, a sütőporos lisztet, a tejfölt, 1 marék reszelt sajtot, a fokhagymát, borsot, szerecsendiót, és megsóztam.
Ebbe az alapba kevertem a kevés olívaolajon előpárolt szeletelt gombát és a felszeletelt pórézöldet. A kicsi virágokra szedett brokkolit, a felkockázott sárgarépát nyersen tettem bele.
A formába borítottam, és 180 fokon kb. 45 percig sütöttem (tűpróba).
Polentát ettünk hozzá és sült zöldségeket (cékla, édeskrumpli, gomba, répa, padlizsán, cukkini, mindez fokhagymával és olívaolajjal összesütve).
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu