Zsemle zablisztből
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros langyos vízben elkeverjük.
Minden anyagot a dagasztógépbe teszünk, és bekeverjük a tésztát. Egy nagyon lágy, ragadós, szinte massza lett, de a nedvesség kell a zablisztnek mert nagyon sok vizet fel tud szívni sütés közben.
(De ettől függetlenül nagyon lágynak találtam a tésztát, ezért 3 ek lisztet kevertem még bele.)
30 perc alatt duplájára kelesztjük. (Azt mondják, hogy a zabliszt nem kel meg, ezt cáfolom)
Állagra nem lesz olyan mint a fehér kelt tészták! Sikér hiányában nem lesz váza a tésztának, hanem nagyon lágy, de kelt lesz.
Bőségesen lisztezett felületen 4 egyenlő részre osztjuk. ( itt kell a további 3 ek liszt, mert csak így lehet formázni) Spatulával a legegyszerűbb formázni.
Papírozott sütőlapra tesszük, és letakarva további 30 percet kelesztjük.
A mutatóujjunkkal megbökdössük, mint ahogy a képen látható.
Hideg sütőbe tesszük, amit 200 C° -a kapcsolunk és 25-30 perc alatt megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Legközelebb a 6 ek. lisztet az alapliszthez fogom egyből adni.