Áfonyás-csokis cupcake
Hozzávalók:(12 darabhoz) A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit az áfonya és a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük.
Belecsurgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és alaposan elkeverjük.
A csokoládés tésztamasszát muffin-papírral bélelt formákba adagoljuk. Minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
Minden muffin tetejére 4-5 szem áfonyát teszünk, és félig belenyomjuk a masszába.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.
A tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálóval.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd ízlés szerint színezzük áfonyalével vagy lila ételfestékkel.
A mascarpones krémbe forgatjuk a tejszínt és elkeverjük. A hűtőbe tesszük 20 percre.
A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a muffinok tetejét.
A habos cupcake-t áfonyaszemekkel és csokoládélevelekkel díszítjük.