Főoldal / Befőzés / Sárgabarack lekvár

Sárgabarack lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgabarack lekvár

Sárgabarack lekvár

Hozzávalók:

  • 5,2 kg sárgabarack tisztítva, magozva
  • 1,40 kg befőzőcukor steviával
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró (de nem forrásban lévő) vízbe mártjuk, majd hideg vízbe kiszedjük. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, a héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk.

Egy nagy fazékba öntjük a megtisztított barackokat, rászórjuk a befőzőcukrot és elkezdjük folyamatos keveréssel nagy lángon főzni. Mikor már kicsit megpuhult botmixerrel összeaprítjuk, pürésítjük.

Amint a megfelelő sűrűséget eléri a forró lekvárt az előre elkészített sterilizált üvegekbe merjük. A megtöltött üvegeket lezárás után fejre állítjuk kb. 15 percre. Majd mehetnek a lekvárok a kamrapolcra.

Tipp / megjegyzés:
Kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatják. A befőzőcukrokkal ma már nagyon kényelmes és könnyű a lekvárfőzés, és az eltarthatóság.

Sárgabarack lekvár 3.50/5 (4 értékelés)

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


7 Hozzászólások

  1. Ez egy elég leegyszerűsített elkészítésnek hangzik. Mondjuk amennyi lekvárt eszek nekem bőven elég ha bemegyek néha a Prímába és leveszek egy adaggal a polcról!

    • Kedves Zsanett!
      Ennél többet nem kell egy lekvárral csinálni :) Nincs rajta semmi leegyszerűsítve. Befőzőcukorral ilyen egyszerű. Sőt, én sima cukorral és egy késhegynyi szalicillal csinálom, majd száraz-dunsztba teszem az üvegekbe zárt még forró lekvárokat. Úgy se bonyolultabb ;-)

    • Kedves Zsanett!
      Mióta a befőzőcukrok forgalomba kerültek, nagyon leegyszerűsödött és könnyebbé vált a lekvárfőzés.
      Lekvárfőzés: tisztítás, darabolás, édesítés, főzés, adagolás. Ezt nagyon nem lehet másként elmondani.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére