

Sárgabarack lekvár
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megmosott sárgabarackokat szűrőkanállal 1-2 percre forró (de nem forrásban lévő) vízbe mártjuk, majd hideg vízbe kiszedjük. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, a héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk.
Egy nagy fazékba öntjük a megtisztított barackokat, rászórjuk a befőzőcukrot és elkezdjük folyamatos keveréssel nagy lángon főzni. Mikor már kicsit megpuhult botmixerrel összeaprítjuk, pürésítjük.
Amint a megfelelő sűrűséget eléri a forró lekvárt az előre elkészített sterilizált üvegekbe merjük. A megtöltött üvegeket lezárás után fejre állítjuk kb. 15 percre. Majd mehetnek a lekvárok a kamrapolcra.
Tipp / megjegyzés:
Kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatják. A befőzőcukrokkal ma már nagyon kényelmes és könnyű a lekvárfőzés, és az eltarthatóság.
Ez egy elég leegyszerűsített elkészítésnek hangzik. Mondjuk amennyi lekvárt eszek nekem bőven elég ha bemegyek néha a Prímába és leveszek egy adaggal a polcról!
Kedves Zsanett!
Nincs rajta semmi leegyszerűsítve. Befőzőcukorral ilyen egyszerű. Sőt, én sima cukorral és egy késhegynyi szalicillal csinálom, majd száraz-dunsztba teszem az üvegekbe zárt még forró lekvárokat. Úgy se bonyolultabb
Ennél többet nem kell egy lekvárral csinálni
Hol lehet szalicilt kapni?
Nekem is ilyen receptem van, de sehol nem kapok.
Üdv.
Kedves Kati!
A befőzőcukor minden nagyobb élelmiszer áruházban megvásárolható.
Üdvözlettel.
Kedves Kati!
Szalicilt mezőgazdasági boltban (ahol vetőmagokat, és permetszereket is árulnak) lehet megvásárolni.
Üdvözlettel: Gizi
Kedves Kati!
Én a patikában kaptam szalicilt. Citromsavat is ott vettem.
Kedves Zsanett!
Mióta a befőzőcukrok forgalomba kerültek, nagyon leegyszerűsödött és könnyebbé vált a lekvárfőzés.
Lekvárfőzés: tisztítás, darabolás, édesítés, főzés, adagolás. Ezt nagyon nem lehet másként elmondani.