Áfonyás joghurthab
Hozzávalók:
A díszítéshez:(opcionális)
|
|
Elkészítés:
A zselatint egy tálkába öntjük, majd ráöntjük a felforrósított vizet és addig kevergetjük amíg teljesen feloldódik.
A joghurtot a tejszínnel, a porcukorral (vagy a mézzel) és az áfonyával feltesszük a tűzre alacsony lángon melegíteni.
Amikor langyos, egy botmixer segítségével egyneművé dolgozzuk, így lesz szép, halvány lilás színe.
Hozzáadjuk a feloldott zselatint, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, és még pár másodpercig keverjük a botmixerrel, hogy kicsit habos állaga legyen.
Poharakba adagoljuk és 2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt ízlés szerint tejszínhabbal, áfonyával…stb díszítjük.
Könnyű nyári desszert sütés nélkül.
Tipp / megjegyzés:
Diétázók xilittel, nyírfacukorral vagy más cukor helyettesítővel is bátran elkészíthetik.
Áfonya helyett, eperrel, szederrel, málnával, ribizlivel is elkészíthetjük. Télen akár mirelit gyümölccsel is.