Almarózsa Györgyi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Vékony 3 mm-es szeletekre felszeleteljük. Egy lábosban vizet forralunk, beletesszük a cukrot és a citrom levet. Ha újra felforrt, beletesszük az almaszeleteket 2 percre, majd vegyük ki őket a cukros vízből. (Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket)
A tésztát 6 egyforma, 2,5 cm széles csíkra fel vágjuk egy derelyevágóval. Vékonyan megkenjük olajjal, majd megszórjuk fahéjas porcukorral.
Ráfektetjük az alma szeleteket egymás mellé, majd szorosan feltekerjük. A végét kicsit nyomjuk meg, hogy odatapadjon, így nem nyílik majd szét sütés közben. Kenjük le 1 felvert tojássárgájával.
Az almás rózsákat, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 C fokon 20-35 percig sütjük. Amíg szép piros színe lesz.
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.