Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Almarózsa Györgyi konyhájából

Almarózsa Györgyi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almarózsa Györgyi konyhájából

Almarózsa Györgyi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 cs leveles tészta

A töltelékhez:

  • 4 db alma
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 csapott evőkanál fahéj (őrölt)
  • olaj
  • 1 tojássárgája
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Vékony 3 mm-es szeletekre felszeleteljük. Egy lábosban vizet forralunk, beletesszük a cukrot és a citrom levet. Ha újra felforrt, beletesszük az almaszeleteket 2 percre, majd vegyük ki őket a cukros vízből. (Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket)

A tésztát 6 egyforma, 2,5 cm széles csíkra fel vágjuk egy derelyevágóval. Vékonyan megkenjük olajjal, majd megszórjuk fahéjas porcukorral.
Ráfektetjük az alma szeleteket egymás mellé, majd szorosan feltekerjük. A végét kicsit nyomjuk meg, hogy odatapadjon, így nem nyílik majd szét sütés közben. Kenjük le 1 felvert tojássárgájával.
Az almás rózsákat, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 C fokon 20-35 percig sütjük. Amíg szép piros színe lesz.

Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére