Elmentem!Almás diétásan
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 10 dkg nyírfacukor
- 15 dkg ráma
- 45 dkg teljes kiőrlésű liszt
- citromhéj
- őrölt fahéj
- szegfűszeg
- 2 cs sütőpor ( ennyi kell bele mert sűrű lesz a massza )
- 60 dkg reszelt alma
- olaj, liszt a tepsi kenéséhez
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
igen |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk, majd a nyírfacukorral, és a tojásokkal habosra keverjük. Beletesszük a fűszereket, a reszelt citrom héjat, és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát, ami levet eresztett, de így is sűrű lesz a massza.
Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A tetejét megszórjuk nyírfa cukorral, és szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha valaki rendesen, nem diétásan akarja csinálni, ezekkel az arányokkal dolgozhat, csak a cukor 20 dkg, az alma 45 dkg legyen, minden más a leírtak szerint kell bele.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!