Almás diós bejgli
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben, 1 kiskanál cukorral alaposan elkeverjük, majd hagyjuk felfutni.
A liszthez hozzáadjuk, a 1 tojást, a vajat, az 1 kanál cukrot, a felfutott élesztőt és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Alaposan elkeverjük, és kidolgozzuk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, ketté vágjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk megkenjük a lekvár felével, majd megszórjuk a fele, porcukorral elkevert dióval. Meglocsoljuk az olaj felével, majd feltekerjük.
A másik adag tésztával ugyan úgy járunk el.
Végül tepsibe rakjuk, megszurkáljuk pár helyen egy hústűvel, hogy ne repedjen szét sütés közben, és lekenjük a tetejét a tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.