Főoldal / Desszertek / Almás-fahéjas palacsinta

Almás-fahéjas palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás-fahéjas palacsinta

Almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. porcukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db alma
  • reszelt citromhéj
  • 0,5 dl olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • fahéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

A többi hozzávalót egy tálba tesszük, és csomómentesre kikeverjük. Félretesszük 15 percre pihenni.
Ha kipihente magát, belekeverjük a reszelt almát. (nem kell kinyomkodni a levét)

Felhevített enyhén kiolajozott serpenyőbe egy merőkanálnyi masszát teszünk, amit szépen elterítünk a merőkanál hátuljával. Alacsony lángon sütjük, majd átfordítjuk, hogy mindkét oldala szép aranysárgára piruljon.

Kettőbe vagy négybe hajtva, fahéjas porcukorral bőven meghintve kínáljuk.

Almás-fahéjas palacsinta 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére