Főoldal / Desszertek / Almás-fahéjas palacsinta

Almás-fahéjas palacsinta

Almás-fahéjas palacsinta

Almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. porcukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db alma
  • reszelt citromhéj
  • 0,5 dl olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • fahéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

A többi hozzávalót egy tálba tesszük, és csomómentesre kikeverjük. Félretesszük 15 percre pihenni.
Ha kipihente magát, belekeverjük a reszelt almát. (nem kell kinyomkodni a levét)

Felhevített enyhén kiolajozott serpenyőbe egy merőkanálnyi masszát teszünk, amit szépen elterítünk a merőkanál hátuljával. Alacsony lángon sütjük, majd átfordítjuk, hogy mindkét oldala szép aranysárgára piruljon.

Kettőbe vagy négybe hajtva, fahéjas porcukorral bőven meghintve kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére