Főoldal / Desszertek / Almás-fahéjas sütemény

Almás-fahéjas sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Almás-fahéjas sütemény

Almás-fahéjas sütemény

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 225 ml napraforgó olaj
  • 28 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 db közepes méretű alma
  • 10 dkg dió (durvára vágva)

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • kb. 1,5 ek. meleg tej
  • kevés őrölt fahéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett, szép lassan hozzáadagoljuk az olajat. A lisztet, a fahéjat és a sütőport összekeverjük, és hozzáadjuk a tojásos masszához, majd alaposan elkeverjük benne.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk, majd a dióval együtt a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt hasáb formákba adagoljuk, és 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.

A cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a formából kivett sütemény tetejére csurgatjuk.

Értékeld a receptet

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére