Főoldal / Desszertek / Almás fahéjas tepsis palacsinta

Almás fahéjas tepsis palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás fahéjas tepsis palacsinta

Almás fahéjas tepsis palacsinta

Hozzávalók:

  • 2, 5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 tojás
  • ráma
  • 4 db alma
  • cukros fahéj a tetejére
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsit jól kikenjük rámával.

A hozzávalókat palacsinta tészta hozzávalóit bekeverjük kézi habverővel, hogy ne legyen csomós.(ne ijedjünk meg ha hígnak találjuk a masszát az szépen megsül.)

A masszát tepsibe öntjük.

Az almákat megmossuk, ketté vágjuk, és a magházát eltávolítjuk. A fél almákat 3-3 gerezdre vágjuk, és sorba rakjuk a tepsiben lévő masszába.

A tetejét megszórjuk a fahéjjal elkevert kristálycukorral. Előmelegített sütőben lassan, tűpróbáig sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Hidegen és melegen is fogyasztható.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére