Elmentem!Almás fahéjas tepsis palacsinta
Hozzávalók:
- 2, 5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 3 tojás
- ráma
- 4 db alma
- cukros fahéj a tetejére
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tepsit jól kikenjük rámával.
A hozzávalókat palacsinta tészta hozzávalóit bekeverjük kézi habverővel, hogy ne legyen csomós.(ne ijedjünk meg ha hígnak találjuk a masszát az szépen megsül.)
A masszát tepsibe öntjük.
Az almákat megmossuk, ketté vágjuk, és a magházát eltávolítjuk. A fél almákat 3-3 gerezdre vágjuk, és sorba rakjuk a tepsiben lévő masszába.
A tetejét megszórjuk a fahéjjal elkevert kristálycukorral. Előmelegített sütőben lassan, tűpróbáig sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Hidegen és melegen is fogyasztható.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!