Almás gyömbéres kakaós meggyes piskóta
Hozzávalók:
A tepsi kenéshez:
A tepsi hintéshez:
Piskóta massza tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat egy edényben a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzákeverjük a gyömbérport, kakaóport, és a két meghámozott, és lereszelt almát. Majd óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Egy 38x 36 cm -es tepsit kizsírozunk, és liszttel meghintünk. A piskóta masszánkat, egyenletesen elsimítjuk benne.
Végül a darabos meggylekvárból teáskanállal kis halmokat teszünk a tészta tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az almát célszerű előre lereszelni.