Főoldal / Desszertek / Almás gyömbéres kakaós meggyes piskóta

Almás gyömbéres kakaós meggyes piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás gyömbéres kakaós meggyes piskóta

Almás gyömbéres kakaós meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 7 ek.cukor
  • 7 ek. liszt
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 tk.gyömbérpor
  • 1 tk. kakaópor
  • 2 db alma

A tepsi kenéshez:

  • 1 ek. zsír

A tepsi hintéshez:

  • 2 ek. liszt

Piskóta massza tetejére:

  • 15 dkg sűrű darabos meggylekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat egy edényben a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzákeverjük a gyömbérport, kakaóport, és a két meghámozott, és lereszelt almát. Majd óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.

Egy 38x 36 cm -es tepsit kizsírozunk, és liszttel meghintünk. A piskóta masszánkat, egyenletesen elsimítjuk benne.

Végül a darabos meggylekvárból teáskanállal kis halmokat teszünk a tészta tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az almát célszerű előre lereszelni.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére