Főoldal / Desszertek / Almás kuglóf

Almás kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás kuglóf

Almás kuglóf

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1+1/2 bögre cukor
  • 4 tojás
  • 3/4 bögre darált dió
  • 2,5 bögre liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 tk. fahéj
  • 1 bögre tej
  • reszelt citromhéj (elhagyható)

A mázhoz:

  • 1 tk.  fahéj
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 ek. meleg víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet is, ízlés szerint reszelt citromhéjjal ízesíthetjük.

A diót a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal elvegyítjük, majd apránként a masszába forgatjuk. A massza felét, kivajazott kilisztezett formába simítjuk. A massza másik felébe belekeverjük a megpucolt majd apró kockákra vágott almát, és a formában lévő massza tetejére simítjuk.

170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés 160fok) 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a sütőből kivéve 5 percig a formában hagyjuk pihenni, majd tálra borítjuk.

A fahéjas cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a kuglóf tetejére csurgatjuk. Ízlés szerint dióval is díszíthetjük.

Almás kuglóf 4.50/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére