Főoldal / Desszertek / Almás omlett

Almás omlett

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás omlett

Almás omlett

Hozzávalók:

  • 4-5 db alma
  • 1-2 tk. citromlé
  • 2 dkg vaj
  • 2-3 ek. cukor (lehet csak mézet használni)
  • 1 ek. méz
  • pici őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 1/2 dl tejszín
  • tetejére fahéjas porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. Pici citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. Egy teflon serpenyőben megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a cukrot, és amikor az is felolvadt, beletesszük az almaszeleteket. Rácsurgatjuk a mézet és megszórjuk fahéjjal. Fakanállal kevergetve pár perc alatt puhára pároljuk.

Egy kisebb szilikonos forma aljába elterítjük az almát. (bármilyen formát lehet használni, de ha nem szilikon, akkor ki kell kenni vajjal)

A tojásokat egy tálban felverjük egy habverővel, majd csomómentesre keverjük a keményítővel, a sóval, a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Végül belekeverjük a tejszínt is. Ezt a keveréket ráöntjük az alma tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Amikor langyosra hűlt, megszórjuk fahéjas porcukorral, szeleteljük, és tejszínnel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Szerintem nagyon jó kis édesség, legközelebb vaníliás fagyival fogom tálalni. Na és közben eszembe jutott, hogy ez körtével is csúcs lehet vagy keverve.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére