Almás palacsinta
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
Egy tálban elkeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet a sütőport és a sót egy tálba tesszük és elkeverjük, majd a tojásos keverékhez szórjuk. A tejet apránként adagolva hozzá, csomómentes tésztává keverjük. A végén belekeverjük a reszelt almát is.
A masszából forró, enyhén kiolajozott serpenyőbe halmokat rakunk, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg kis buborékok jelennek meg a tetején. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. (Az egyes adagok között pótoljuk a serpenyőben az olajat.)
A kisült, légies almás palacsinta tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, és kínáljuk.
Egy laktató leves után tökéletes második fogás.
Tipp / megjegyzés:
A liszt mennyisége függ a massza állagától. Piskóta tészta állagú masszát kell kapnunk. A tészta elkészíthető rizs/mandulatejjel és rizsliszttel is. Így glutén és laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Kókusz olajban is kisüthető.