Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös jégkrém torta

Gyümölcsös jégkrém torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös jégkrém torta

Gyümölcsös jégkrém torta

Hozzávalók:

  • 35 dkg nektarin
  • 35 dkg szeder
  • 43 dkg sűrített tej (3 tubus)
  • 6 dl tejszín (állati)
  • 1 db vaníliarúd-kikapart magjai
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A nektarint késes aprítóban felaprítjuk, pépesre-darabosra-levesre. A szedret szintén.

Tejszínt a sűrített tejjel és a kikapart vanília magokkal habbá verjük.

A tejszínes tej harmadát a nektarinhoz keverjük, a másik harmadát a szederhez, és alaposan összeforgatjuk.

Fagyasztást bíró formába öntjük a szedres keveréket, és fagyasztóba tesszük 2,5 órára. Ráöntjük a tejszínes tejet, majd visszatesszük a fagyasztóba és 2,5 óra múlva a nektarinos krémet a tetejére öntjük.

Éjszakára a fagyasztóban hagyjuk.

Tálaláskor kiborítjuk a formából és felszeleteljük. Ami nem fogy el, fagyasztást bíró dobozokban fagyasztóban néhány hétig még eltartható.

Gyümölcsös jégkrém torta 5.00/5 (3 értékelés)

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére