Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Nagyon almás pite

Nagyon almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nagyon almás pite

Nagyon almás pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300 g liszt 
  • 1 evőkanál cukor 
  • 1 csipet só 
  • 175 g a hűtőből kivett margarin, azaz hideg! 
  • 6 evőkanál hideg víz 

A tetejére:

  • egy felvert tojás
  • A töltelékhez:
  • 4 nagy golden alma
  • 2 nagy idared alma
  • fahéj
  • frissen őrölt szerecsendió (ízlés szerint)
  • barnacukor
  • 2 evőkanál liszt
  • egy maréknyi dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához összemorzsoljuk a cukrot, az átszitált lisztet, a sót és a margarint. Ezután annyi jeges vizet teszünk hozzá, amíg összeáll a tészta. Ezután elfelezzük és letakarva a hűtőbe tesszük.

Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Leöntjük a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, fahéjat lisztet összekeverjük egy tálban és a dióval együtt az almához adjuk.

Kivajazzuk, kilisztezzük a pite vagy torta-formát.

A tészta egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük (a szélét is “kibéleljük” a tésztával). Ezután belehalmozzuk az almás tölteléket úgy, hogy főleg középre halmozzuk. A tészta szélét megkenjük a tojással és ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Jól összenyomkodjuk a széleket, majd újra hűvös helyen pihentetjük 10 perce, amíg előmelegítjük a sütőt.

A pite tetejét megszurkáljuk villával néhány helyen, majd megkenjük a tojással, és ha gondoljuk megszórhatjuk egy kis cukorral, ami sütés közben szépen megkaramellizálódik. (ez a lépés el is hagyható)

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 60- 75 percig sütjük.
Miután megsült, kicsit hűlni hagyjuk. Minél tovább hagyjuk hűlni, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy a vágott szelet egyben marad.

Ezután ízlés szerint tálaljuk, teljesen hidegen, vagy langyosan, vaníliafagyival, karamell öntettel, vanília öntettel, vagy csak egyszerűen egy villával.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére