Főoldal / Desszertek / Oliebollen (holland fánk)

Oliebollen (holland fánk)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Oliebollen (holland fánk)

Oliebollen (holland fánk)

Hozzávalók:

  • 1 db savanykás alma
  • 1 db narancs reszelt héja (lehet citrom is)
  • 15 dkg mazsola langyos vízbe áztatva
  • 5 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg kandírozott citrom aprított
  • 1 tk. só
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. rum

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj
  • A tálaláshoz:
  • fahéjjal elkevert porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Egy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a fahéjat. A közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
A többi tejet is hozzáadjuk, majd kézi mixerrel alaposan kidolgozzuk. Bele keverjük a lecsepegtetett mazsolát, a reszelt almát, a kandírozott citromot, a reszelt narancshéjat,és a rumot.
Letakarjuk és egy órán át pihenni hagyjuk.

Egy nagyobb fazékba olajt öntünk, legalább 2-3 ujjnyi vastagon, kb. 180 fokra felmelegítjük. Két kanál segítségével a lágy masszából gombócokat teszünk az olajba, majd szép arany színűre sütjük.
Papírra szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla, majd fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Különleges, és nagyon finom.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére