Főoldal / Torták / Epres torta Marcsi konyhájából

Epres torta Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres torta Marcsi konyhájából

Epres torta Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 dl víz
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 1 doboz mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 1 cs. fixáló
  • 4 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • eper
  • 5-6 dkg olvasztott étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük.

A tojás sárgáját a maradék cukorral olajjal vízzel kikeverjük.
A felvert habot és a sárga masszát óvatosan összekeverjük majd beleforgatjuk a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában 170 fokon megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet.
A tejszínt habbá felverjük és a mascarponével összekeverjük.

A kisült és kihűlt tortalapot 3 lapba vágjuk és a krémmel megtöltjük. Egy pár darab epert apróra összevágunk és minden sor krémre teszünk belőle.
Amikor az utolsó lapot is megtöltöttük a tetejét leöntjük az olvasztott csokoládéval úgy, hogy egy kicsit lecsurogjon a torta oldalán.
Amikor a csokoládé megdermedt, tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

Epres torta Marcsi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére