Epres torta Marcsi konyhájából
Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját a maradék cukorral olajjal vízzel kikeverjük.
A felvert habot és a sárga masszát óvatosan összekeverjük majd beleforgatjuk a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában 170 fokon megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A tejszínt habbá felverjük és a mascarponével összekeverjük.
A kisült és kihűlt tortalapot 3 lapba vágjuk és a krémmel megtöltjük. Egy pár darab epert apróra összevágunk és minden sor krémre teszünk belőle.
Amikor az utolsó lapot is megtöltöttük a tetejét leöntjük az olvasztott csokoládéval úgy, hogy egy kicsit lecsurogjon a torta oldalán.
Amikor a csokoládé megdermedt, tejszínhabbal és eperrel díszítjük.