Főoldal / Egytálételek / Pezsgős újévi töltött káposzta

Pezsgős újévi töltött káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pezsgős újévi töltött káposzta

Pezsgős újévi töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 4 db káposztalevél
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 0,5 bögre rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • babérlevél
  • 1 db pörköltkocka
  • 1 db csülök (1,2 kg)
  • 2 dl tejföl
  • 2 db chilipaprika (elhagyható)
  • 2 dl száraz pezsgő
  • liszt
  • olaj
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csülköt beáztatom néhány órára, félig megfőzöm, majd leszedem a csontjáról, feldarabolom.

Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütöm, majd ennek zsírjában az aprított hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, miután kifehéredett, keverőtálba teszem. Összekeverem a rizzsel és a tojással, majd ízlés szerint fűszerezem. A masszát a káposztalevelekbe töltöm. Ami kimaradt, abból golyót formálok.

Egy fazékba teszem a káposzta felét, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, rárakom a káposzta töltelékeket és a csülök darabokat. Betakarom a káposzta másik felével. Fűszerezem, rakok rá babérlevelet, rámorzsolom a húsleveskockát.

Felöntöm vízzel, és kb. másfél óráig főzöm. Beleöntöm a pezsgőt, és a rántást.

Tálaláskor két tölteléket szedek a tányérra, csülök darabokat, káposztát. Kanalazok rá tejfölt, teszek rá chilit,és szórok rá pirospaprikát.

Tipp / megjegyzés:
Bár én a töltött káposztát az év bármely napján megeszem, Karácsony és Újév nem múlhat el nélküle. Érdemes nagyobb mennyiséget főzni – persze nem az egyszemélyes konyhánál, mint az enyém – mivel a káposzta annál finomabb, minél többször melegítik.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére