Főoldal / Desszertek / Somlói palacsinta

Somlói palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Somlói palacsinta

Somlói palacsinta

Hozzávalók:

  • személyenként 1-2 db palacsinta

A töltelékhez:

  • Levágott piskótavégek vagy 3 tojásból piskóta (esetleg babapiskóta)
  • 1 cs. csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 10 dkg darált dió
  • ízlés szerint rum

A tálaláshoz:

  • 3 dl tejszín
  • 3 dkg porcukor
  • 1 cs habfixáló
  • olvasztott csokoládé vagy csokis puding
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük.
A tejszínt a porcukorral és fixálóval kemény habbá verjük.

A palacsintát lefektetjük, rátesszük a süteményvégeket vagy piskótákat, majd ízlés szerint meglocsoljuk kevés rummal. (ha babapiskótát használunk előtte mártsuk egy pillanatra langyos rumos tejbe)

Teszünk a piskótára a csokis pudingból, majd megszórjuk a darált dióval.
A palacsintát félbe hajtjuk, a tetejére csokis pudingot vagy olvasztott csokit teszünk, ( ki, hogyan szereti), és tejszínhabbal díszítjük.

Somlói palacsinta 3.67/5 (3 értékelés)

Domján Mária (540 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére