Főoldal / Desszertek / Holland kocka

Holland kocka

Holland kocka

Holland kocka

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 10 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 7 csapott ek. finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaó

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 cs. csokoládés pudingpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 8 ek. cukor
  • 1 kocka margarin (25 dkg)
  • 1 liter tej

A tetejére:

  • 2 tábla csokoládé
  • magozott meggy
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a lisztes keveréket, végül beleforgatjuk a sóval és a csepp citromlével keményre vert fehérjehabot. A piskótamassza  3/4 részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A maradék piskótamasszába belekeverjük a kakaót, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és szintén megsütjük.

A sárga lapot, ha kihűlt kettévágjuk.

A pudingokat külön-külön, fél-fél liter tejjel és 4-4 evőkanál cukorral megfőzzük. Ha langyosra hűltek a pudingok akkor mindkettőbe
fél-fél kocka margarint keverünk.

A fehér piskótára simítjuk a krémek felét váltakozva, megszórjuk a magozott meggyel majd befedjük a kakaós lappal. Erre jön a maradék krém szintén váltakozva, majd a meggy, és befedjük a második sárga lappal.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Tetszés szerint tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.


Szólj hozzá!

A lap tetejére