Holland kocka
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a lisztes keveréket, végül beleforgatjuk a sóval és a csepp citromlével keményre vert fehérjehabot. A piskótamassza 3/4 részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A maradék piskótamasszába belekeverjük a kakaót, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és szintén megsütjük.
A sárga lapot, ha kihűlt kettévágjuk.
A pudingokat külön-külön, fél-fél liter tejjel és 4-4 evőkanál cukorral megfőzzük. Ha langyosra hűltek a pudingok akkor mindkettőbe
fél-fél kocka margarint keverünk.
A fehér piskótára simítjuk a krémek felét váltakozva, megszórjuk a magozott meggyel majd befedjük a kakaós lappal. Erre jön a maradék krém szintén váltakozva, majd a meggy, és befedjük a második sárga lappal.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Tetszés szerint tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.