Sütőtök krémes csokoládétorta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, a vízgőz felett megolvasztott csokoládét, a sütőporos lisztet majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.
Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a mascarponet összekeverjük a cukorral, és a fűszerekkel, majd belekeverjük a megsült, pürésített sütőtököt.
A kihűlt csokoládés tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a sütőtökös krémmel.
Az oldalára és a tetejére is hagyjunk belőle majd szórjuk meg tortadarával.
Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.