Főoldal / Desszertek / Epres tiramisutorta

Epres tiramisutorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Epres tiramisutorta

Epres tiramisutorta

Hozzávalók:

  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 db vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg babapiskóta
  • 2 dl kávé
  • 20 dkg eper
  • 20 g expressz zselatin fix

A tetejére:

  • kakaópor, eper
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Vízgőz felett sűrűre keverjük a tojássárgákat a cukrokkal.
Belekeverjük a mascarponéba, hozzáadjuk a felvert tejszínt és a zselatint.

Egy rugalmas vágólapra állítjuk a 18 cm-re igazított torta karikát, egy kevés krémet elsimítunk az aljában, rakunk rá kávéban megforgatott babapiskótát, epret, és befedjük krémmel.

Ezt a rétegezést addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a torta tálra állítjuk kihúzzuk alóla a rugalmas lapot, levesszük az állítható torta karikát, kakaó porral megszórjuk, eper szemekkel díszítve kínáljuk.

Epres tiramisutorta 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére