Főoldal / Desszertek / Takarék linzer

Takarék linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Takarék linzer

Takarék linzer

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kis pohárka rum
  • 5 g fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • annyi tejföl amennyit felvesz

A töltelékbe:

  • 40 dkg lekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a rummal és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrjuk.
A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és az előkészített tepsibe simítjuk. Vastagon megkenjük lekvárral.
A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk bele a sütemény tetejét.

170 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Aki szeretné a rácsokat sütés előtt felvert tojással is lekenheti és megszórhatja egy kevéske kristálycukorral.
A tészta tökéletesen alkalmas arra, hogy előző nap összegyúrjuk és folpackba csomagolva a hűtőben pihentessük 1 napig, így remekül lehet vele előre dolgozni.

Takarék linzer 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére