Takarék linzer
Hozzávalók:
A töltelékbe:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a rummal és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrjuk.
A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és az előkészített tepsibe simítjuk. Vastagon megkenjük lekvárral.
A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk bele a sütemény tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Aki szeretné a rácsokat sütés előtt felvert tojással is lekenheti és megszórhatja egy kevéske kristálycukorral.
A tészta tökéletesen alkalmas arra, hogy előző nap összegyúrjuk és folpackba csomagolva a hűtőben pihentessük 1 napig, így remekül lehet vele előre dolgozni.