Főoldal / Desszertek / Takarék linzer

Takarék linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Takarék linzer

Takarék linzer

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kis pohárka rum
  • 5 g fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • annyi tejföl amennyit felvesz

A töltelékbe:

  • 40 dkg lekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a rummal és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrjuk.
A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és az előkészített tepsibe simítjuk. Vastagon megkenjük lekvárral.
A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk bele a sütemény tetejét.

170 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Aki szeretné a rácsokat sütés előtt felvert tojással is lekenheti és megszórhatja egy kevéske kristálycukorral.
A tészta tökéletesen alkalmas arra, hogy előző nap összegyúrjuk és folpackba csomagolva a hűtőben pihentessük 1 napig, így remekül lehet vele előre dolgozni.

Takarék linzer 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére