Főoldal / Desszertek / Vaníliás sárgabarackos pite

Vaníliás sárgabarackos pite

Vaníliás sárgabarackos pite

Vaníliás sárgabarackos pite

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 db előnyújtott, hűtött leveles tészta

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. vanília kivonat
  • 3 db tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás puding (főzős)

A tetejére:

  • 5-8 db sárgabarack

A tálaláshoz:

  • vanília fagylalt
  • tejszínhab
  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Készítsük el a tölteléket.
A mascarponet keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, a tojások sárgáját, majd a tejföllel és a pudingporral keverjük simára.

A barackokat mossuk meg, vágjuk ketté és távolítsuk el a magját.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen.
Öntsük a tésztára a krémet és simítsuk el.
Ízlés szerint rakjuk ki több vagy kevesebb barackkal és toljuk be a 165-170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe kb 20 percre. (Alsó felső sütés 175-180 fok)

A sütőből kivéve a sárgabarackos pitét a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral/fahéjas porcukorral megszórva, vanília fagylalttal és tejszínhabbal kínáljuk.
De fagylalt és tejszínhab nélkül is fenséges.

Jó étvágyat kívánok!

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére