Sajtos csavart
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a vajat és a sót aprítógépben morzsásítjuk.(kevésbé lusta és kényelmes koromban kézzel csináltam)
A morzsát összegyúrjuk 10 dkg reszelt sajttal, a tojássárgákkal, és a tejföllel. Rugalmas, jól gyúrható tésztát kell kapni, ami nem ragad.
Enyhén lisztezett deszkán 0,3-0,5 cm magas téglalappá nyújtjuk.
A kinyújtott tészta tetejét megkenjük felvert tojással. Ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy sárgásabb felületet kapjunk, akkor elegendő a maradék tojásfehérje.
A tojással megkent tésztára sajtot reszelünk. Ezután a tésztát fél cm széles, 6 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Kettőt-kettőt összecsavarunk úgy, hogy az alsó felüket szembe fordítjuk egymással. A tészta egy részét megszórjuk köménymaggal, még a sajtreszelés előtt, így jobban ráragad.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb.10perc alatt pirosra sütjük.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/