Főoldal / Desszertek / Sajtos csavart

Sajtos csavart

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos csavart

Sajtos csavart

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg + 10 dkg félkemény sajt (trappista, gouda, edami)
  • 2 tojássárgája
  • 1 lapos evőkanál só
  • 3 púpos evőkanálnyi tejföl (“pontosabban, amennyit felvesz”)
  • 1 egész tojás (vagy a 2 tojásfehérje)
  • köménymag
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a vajat és a sót aprítógépben morzsásítjuk.(kevésbé lusta és kényelmes koromban kézzel csináltam)
A morzsát összegyúrjuk 10 dkg reszelt sajttal, a tojássárgákkal, és a tejföllel. Rugalmas, jól gyúrható tésztát kell kapni, ami nem ragad.
Enyhén lisztezett deszkán 0,3-0,5 cm magas téglalappá nyújtjuk.

A kinyújtott tészta tetejét megkenjük felvert tojással. Ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy sárgásabb felületet kapjunk, akkor elegendő a maradék tojásfehérje.
A tojással megkent tésztára sajtot reszelünk. Ezután a tésztát fél cm széles, 6 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Kettőt-kettőt összecsavarunk úgy, hogy az alsó felüket szembe fordítjuk egymással. A tészta egy részét megszórjuk köménymaggal, még a sajtreszelés előtt, így jobban ráragad.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb.10perc alatt pirosra sütjük.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Sajtos csavart 3.57/5 (82 értékelés)

3 Hozzászólások

  1. Sztánik Judit

    Márti, ma” találkoztam” a sajtos csavart masni recepttel és Önnel.Amint szét néztem a receptek közt éreztem hogy ilyen vagyok és is. Szeretek mindent felhasználni változatosan ami hűtőben található.
    Üdvözlettel új követője : Sztánik judit

  2. Megnéztem a sajtos csavart receptjét, nagyon tetszik, nagyon gusztusos a kép, de felmerült bennem a kérdés, hogy sütőpor, vagy valami nem kell bele, hogy könnyebb legyen a tésztája? Üdv: Gönczi ANikó

    • Kedves Anikó!
      Nincs szükség hozzá egyikre sem. (se sütőpor, se élesztő)
      Ugyanúgy ahogy például a nagymamám féle túrós pogácsához sem.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére