Főoldal / Desszertek / Sajtos csavart

Sajtos csavart

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos csavart

Sajtos csavart

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg + 10 dkg félkemény sajt (trappista, gouda, edami)
  • 2 tojássárgája
  • 1 lapos evőkanál só
  • 3 púpos evőkanálnyi tejföl (“pontosabban, amennyit felvesz”)
  • 1 egész tojás (vagy a 2 tojásfehérje)
  • köménymag
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a vajat és a sót aprítógépben morzsásítjuk.(kevésbé lusta és kényelmes koromban kézzel csináltam)
A morzsát összegyúrjuk 10 dkg reszelt sajttal, a tojássárgákkal, és a tejföllel. Rugalmas, jól gyúrható tésztát kell kapni, ami nem ragad.
Enyhén lisztezett deszkán 0,3-0,5 cm magas téglalappá nyújtjuk.

A kinyújtott tészta tetejét megkenjük felvert tojással. Ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy sárgásabb felületet kapjunk, akkor elegendő a maradék tojásfehérje.
A tojással megkent tésztára sajtot reszelünk. Ezután a tésztát fél cm széles, 6 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Kettőt-kettőt összecsavarunk úgy, hogy az alsó felüket szembe fordítjuk egymással. A tészta egy részét megszórjuk köménymaggal, még a sajtreszelés előtt, így jobban ráragad.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb.10perc alatt pirosra sütjük.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Sajtos csavart 3.60/5 (78 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére