Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Töltött tiramisu keksz

Töltött tiramisu keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött tiramisu keksz

Töltött tiramisu keksz

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 tojás sárgája
  • 8,5 dkg porcukor
  • 24 dkg liszt
  • 2 dkg darált mandula vagy dió
  • 1+1/2 ek. meleg tejszín
  • 1 ek. nescafe (nálam 2 ek. cappuccino por)
  • 1 tk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 15 dkg mascarpone
  • 2-3 ek. tejszín
  • 1 ek. cappuccino por
  • 2 ek. porcukor (ízlés szerint)

A kekszek mártogatásához:

  •  5 dkg csoki
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az 1,5 evőkanál meleg tejszínben feloldjuk a cappuccino port majd félretesszük.

A lisztet elvegyítjük a darált mandulával és a sütőporral. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd a tejszínes cappuccinot, végül a lisztes keveréket. Összedolgozzuk a tésztát, majd folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük 1 órára.

Lisztezett nyújtólapon 3mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd formákat szaggattunk belőle, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt megsütjük őket.

Amíg  kihűlnek elkészítjük a tölteléket. A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a cappuccino port, a cukrot, majd elkeverjük a mascarponéval.

A lyukas kekszeket olvasztott csokival díszítjük, majd miután a csoki megdermedt a kekszeket megtöltjük a mascarponés krémmel.

Hűtőben kell tartani a krém miatt, de töltetlenül lezárt dobozban is lehet tárolni.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére