
Elmentem!Császár fánk

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 3 ek rum
- baracklekvár a töltéshez
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet, margarint, porcukrot jól összemorzsoljuk.
Ezután hozzáadjuk a diót és a rumot és összegyúrjuk.
Ha nem akar összeállni, akkor még egy kis rumot teszünk hozzá.
Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütjük.
Két karikát összeragasztunk lekvárral, és olvasztott csokival bevonjuk.
A sütemény, tojás nélküli, csokimáz megdermedése után egyből fogyasztható. (nem kell várni,hogy bepuhuljon)
Császár fánk 5.00/5 (1 értékelés)
Vass Lászlóné (277 Recept)Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.