Főoldal / Desszertek / Berliner kocka

Berliner kocka

Berliner kocka

Berliner kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás sárga

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 tk. fahéj
  • 1 ek. kakaópor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk vajat, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgával tésztává formázzuk. Fóliába csomagolva, fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni, majd ketté vesszük, és az egyik tésztacipót sütőpapírral bélelt 32×22 cm-es tepsibe nyújtjuk.

A töltelékhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a kakaóval, és a fahéjjal.
Hozzáadjuk a diót, majd beleforgatjuk a habbá vert 7 tojás fehérjét.

A tepsiben lévő tésztára öntjük a tölteléket, majd befedjük a második kinyújtott lappal.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt megsütjük.

HA kihűlt, kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

 

Mentés

Mentés

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére