Főoldal / Desszertek / Mogyorós citromkrémes habcsók szelet – paleo

Mogyorós citromkrémes habcsók szelet – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós citromkrémes habcsók szelet – paleo

Mogyorós citromkrémes habcsók szelet - paleo

Hozzávalók:

A habcsók laphoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 5 ek. erythritol (granulátum)
  • 20 dkg török mogyoró
  • 8 dkg erythritol (por alakú)

A citrom krémhez:

  • 0,5 dl mandulatej
  • 0,7 dl frissen facsart citromlé
  • 10 dkg erythritol (por alakú)
  • 6 tojássárgája
  • 2 csapott ek. tápióka keményítő
  • 3 ek. kókuszolaj
  • 1,5 dl behűtött kókuszkrém

A csokoládé glazúrhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 1 dl kókuszkrém
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krémmel kezdjük. A kókuszvaj és a kókuszkrém kivételével minden hozzávalót egy kisebb vastagfalú fazékba teszünk és habverővel csomómentesre keverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük. Figyeljünk, hogy ne forrjon a krém, mert a tojássárga kicsapódhat. A besűrűsödött krémet kaparjuk át egy másik tálba, majd keverjük hozzá a kókuszolajat, és lefedve hagyjuk kihűlni. Az előre behűtött kókuszkrémet verjük kemény habbá és forgassuk bele a kihűlt citromos krémbe. Felhasználásig tegyük hűtőbe.

A habcsók laphoz a tojásfehérjéket verjük fel, amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a granulátumos édesítőt, és keverjük fényes, kemény habbá, körülbelül 5 perc alatt. A mogyorót és a por alakú édesítőt daráljuk meg finom szeműre, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabba.

Egy nagyméretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk rá a mogyorós tojáshabot téglalap formában. Előmelegített 180 C ° fokos sütőben süssük körülbelül 20 percig. Próbáljuk meg megemelni a habcsók egyik sarkát, ha elmozdul a sütőpapírról, akkor készen van, és hagyjuk kihűlni.

A lapot vágjuk 3 egyforma csíkra, kenjük meg az első lapot a krém felével, tegyük rá a második lapot, kenjük meg a krém másik felével, majd borítsuk be a harmadik lappal. Tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a glazúrt.

A kókuszkrémet forraljuk fel, a csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá habverővel a kókuszkrémet. Sűrű csokis krémet fogunk kapni. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál kókusztejet keverjünk hozzá. Hűtsük le, majd vonjuk be vele a felső lapot, nem baj, ha lecsurog az oldalára. Tegyük be a hűtőbe pár órára, majd szeleteljük fel, és a tetejét díszítsük kis citrom szeltekkel.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére