Citromos áfonyás keksz – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojást az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott kókusz olajat, és ezzel is simára keverjük.
Beletesszük a citromlevet, a citromhéjat, a vaníliarúd kikapart magjait, végül a száraz hozzávalókat is. Kikeverjük a tésztát, majd egy teáskanál segítségével kis gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapíros tepsire rakosgatunk.
Egy fakanál végével mélyedéseket nyomunk bele, és minden mélyedésbe egy-egy szem áfonyát teszünk.
Használhatunk fagyasztottat is, azzal jobban néz ki, mert az áfonyalé megszínezi a kekszet. Persze áfonya helyett másféle gyümölcsöt is lehet használni.
175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a széle elkezd barnulni, ekkor finom ropogós kívül, puha belül.