Főoldal / Desszertek / Almás bögrés süti

Almás bögrés süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás bögrés süti

Almás bögrés süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre joghurt
  • 2,5 dl a bögre
  • 1 bögre cukor
  • 4 bögre liszt
  • 1 cs, sütőpor
  • 1/2 bögre olaj
  • 3 tojás
  • 4 db alma
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Három almát megpucolunk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk.

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha túl sűrű adjunk hozzá kevés tejet.

Az almakockákat a masszába keverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a maradék egy darab almát vékony szeletekre vágjuk, és a massza tetejét kirakjuk vele.

A tepsit 180fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Kockákra vágva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én diétásan csinálok minden sütit ezt is azért barna a liszttől. Gyümölcs joghurt a legjobb bele, de ha nincs, akkor tegyünk bele tejfölt, azzal is finom.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére