Főoldal / Desszertek / Viktória szelet

Viktória szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Viktória szelet

Viktória szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 deka margarin
  • 15 deka cukor
  • 3 kanál holland kakaópor
  • 15 deka darált dió
  • 3 kanál liszt
  • fél cs sütőpor
  • 6 tojás felvert habja.

A krémhez:

  • 3 deci tej
  • 6 sárgája
  • 1 ek liszt
  • 15 deka cukor
  • 20 deka vaj

Hab a tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 2 ek barack lekvár
  • 10 deka cukor
  • 5 deka kandírozott gyümölcs
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverem.

A tojás fehérjét habbá verem, és a margarinos krémmel összekeverem. Végül hozzáadom a diós lisztes sütőport és 2 nagyobb tepsibe vékony lapokat kenek a tésztából.

170-fokon megsütöm.

Amikor kisültek 4 egyenlő részre vágom.

A tojások sárgáját 15 deka cukorral, 1 kanál liszttel és 3 deci tejjel gőz felett besűrítem.Majd hagyom hogy lehűljön.

Amikor már nem túl meleg, 20 deka vajat hozzákeverek és a lapokat megtöltöm.

A legfelső lapra: 1 tojás fehérjét gőz felett 2 kanál lekvárral és 15 deka cukorral kemény habbá verek.

A tészta tetejére simítom, és kandírozott gyümölccsel díszítem.

Egy óra múlva szeletelhető.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére