Főoldal / Desszertek / Stíriai metélt

Stíriai metélt

Stíriai metélt

Stíriai metélt

Hozzávalók:

(20×30 cm-es tepsihez)

A tésztához:

  • 30 dkg túró
  • 16 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek.l tejföl
  • csipet só
  • 1 púpozott ek. cukor

Az összeállításhoz:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 ek. búzadara
  • 15 dkg túró
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kisebb citrom reszelt héja

A tepsi kenéséhez:

  • 1 ek. margarin
  • A szóráshoz:
  • 1 ek. zsemlemorzsa

A tészta kifőzéséhez:

  • 3 liter víz
  • 2 tk. só
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. (Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni,de így a jó!) A tésztát 1 cm hosszú csíkokra, majd keresztbe 1 cm-es kockákra vágjuk.

Forró lobogó sós vízben kifőzzük a tésztakockákat. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, majd folyó víz alatt leöblítjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük.

A tojás sárgákat a cukrokkal kihabosítjuk majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt, a mazsolát, a búzadarát majd a citrom reszelt héjával ízesítjük. Végül lazán beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját.

A kikevert masszát a túrós tésztával összevegyítjük.

Az előkészített tepsit margarinnal kikenjük és morzsával megszórjuk.
A túrós tésztás elegyet tepsibe simítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére